Meten is weten!

Het medium “explanimation” laat nu al een paar jaar groeiende populariteit zien. 11EN1 heeft zich inmiddels tot één van de marktleiders van Nederland ontwikkeld. Er is echter – voor zover wij weten – nog nooit onderzoek gedaan naar de effecten van bepaalde keuzes. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van verschillende detailniveau’s in illustratie en animatie, of het al dan niet gebruiken van geluidseffecten en/of achtergrondmuziek.

Meten = Weten

Dus hebben we het maar zelf getest. Daarvoor maakten we een serie korte filmpjes bedoeld om de verschillende illustratie- en animatiestijlen te testen. Via social media hebben we enkele honderden mensen zover gekregen om de testfilmpjes – over een doorsnee onderwerp, haring – te bekijken en om daarna tien meerkeuzevragen te beantwoorden.

Twee van de vragen hebben we gebruikt om de kijker te testen op zijn of haar aandachtsspanne. Door hen af te leiden met iets leuks of opvallends, tijdens of vlak na specifieke informatie uit de voice-over. Dit geeft een goed inzicht hoe men reageert zonder er direct naar te hoeven vragen.

De filmpjes waren allemaal even lang (30 seconden) en hadden alle dezelfde inhoud. Ook de vragenlijst was telkens gelijk.

Benieuwd naar de resultaten? Neem dan contact met ons op.